Thursday, February 25, 2016

“Calorieën? Dat zijn toch beestjes die ’s nachts je kleren kleiner maken?”

Deze week zijn wij gestart met een schoolbreed thema over voeding & beweging: 
‘Ga voor Gezond!’ De komende 5 weken zal dit thema dan ook in alle groepen centraal staan tijdens woordenschat, spelling, taal en ook (begrijpend & technisch) lezen. 

Door het integreren van de verschillende vakken binnen één thema, willen wij een verdiepende, betekenisvolle en betrokkenheid vergrotende context voor onze leerlingen creeëren. Tevens is er ruimte om beter in te spelen op de meervoudige intelligenties van onze leerlingen. 



#VakoverstijgendOnderwijs

Friday, February 5, 2016

Oudergesprekken

De oudergesprekken staan weer voor de deur. Een mooi, maar vooral ook, gepland moment om als ouders en leerkrachten met elkaar in gesprek te gaan over de kinderen. 

Wij zijn er. Jullie komen toch ook?

Thursday, February 4, 2016

Elk Kind is een Artiest!

En dat was te zien afgelopen zaterdag tijdens onze cultuurdag KUNST.
Na een spetterende opening, hadden de leerlingen de keus om in verschillende ateliers aan de slag te gaan. Dit gebeurde onder het toeziend oog van verschillende Nederlandse kunstenaars.. denk aan Rembrandt van Rijn, Van Gogh, Piet Mondriaan en zelfs de kunstenaar van het Delfts blauw was van de partij. De ateliers varieerden van krijten, schilderen, stempelen met wattenstaafjes, boetseren tot het uitknippen van je eigen schaduw. Prachtige resultaten waren het eindresultaat. 
We sloten de dag af met een hilarische kunstveiling, georganiseerd door onze bovenbouw leerlingen.


Wij hopen dat alle kunstwerken een mooi plekje hebben gekregen!