Friday, February 13, 2015

(vacature) Leerkracht-directeur gezocht

Vacature Costa Rica - leerkracht directeur

10-02-2015
De Boomkikker in San José te Costa Rica zoekt per 1 augustus 2015 een leerkracht directeur.
Algemene informatie
De Boomkikker is een NTC school in San José, Costa Rica, die onderwijs aanbiedt aan ongeveer 40 kinderen tussen 2 en 14 jaar (richting 1,2 en 3), en 20 volwassenen. Binnen het huidige team is een van de leerkrachten verantwoordelijk voor het volwassenenonderwijs. Het team bestaat uit 2 leerkrachten en 1 leerkracht-directeur (deze vacature).

Wednesday, February 11, 2015

Winterfeest op de Boomkikker

Ook in Costa Rica leek het de afgelopen weken nog winter, want mutsen werden regelmatig gespot in het straatbeeld (snijdende wind). Dus tijd voor "Koek en Zopie". Al snel werden de oortjes warm want er moest gewerkt worden op deze taal en cultuurzaterdag van de Boomkikker.
(meer foto's op: https://www.flickr.com/gp/go_es_photo/v9pn2n/)
We vroegen 2 leerlingen (uit de onderbouw en de bovenbouw) om een stukje te schijven over de dag:

Uitbreiding bestuur

Het bestuur van De Boomkikker kan nog wel wat hulp gebruiken. We zijn op zoek naar iemand die het bestuur kan bijstaan. 4 officiële vergaderingen per jaar. Het bestuur is echter ook een meewerked bestuur, dus reken op regelmatig een extra overlegje (meestal via Skype), en diverse hand- en spandiensten. Wij bieden: geen vrijwilligersvergoeding, maar wel een hoop voldoening en 2x per jaar een borrel/bbq samen met het hele team

Seatrade sponsort de Boomkikker nog eens voor een jaar





De shipping company met een filiaal in Costa Rica heeft de school al geholpen met het verschepen van alle school- en bibliotheekboeken, maar doet ook nog een duit in het zakje. Dank!