Thursday, December 4, 2014

Nieuwe hoofdsponsor voor De Boomkikker

Met genoegen kunnen wij aankondigen dat APM Terminals de nieuwe hoofdsponsor van de school zal zijn voor het schooljaar 2014-2015. APM terminals in een Nederlandse dochteronderneming van Maersk, en heeft in Costa Rica de concessie voor het bouwen van een nieuwe containerterminal bij Limon.
De school en APM zijn een wederzijds partnerschap overeengekomen. De school zal een aantal Nederlandse cultuurlessen verzorgen voor het personeel van APM, en tevens activiteiten ondernemen samen met de lokale school in Moín waarvoor APM reeds actief is. APM ondersteunt onze school met een sponsorbedrag en input voor onze cultuurdag over Nederland Waterland.

Tuesday, December 2, 2014

De Grote Pietenmiddag

(van onze correspondent hulpouder)
Er is niets zo Nederlands als het Sinterklaasfeest. Het is een spannende tijd voor Nederlandse kinderen, zo ook voor de leerlingen van de Boomkikker. Omdat Sinterklaas niet in Costa Rica wordt gevierd vindt de overdracht van deze traditie voor de leerlingen van de Boomkikker voornamelijk plaats in huiselijke kring, op de Nederlandse school, en tijdens de Sinterklaasviering van de Nederlandse vereniging. Een geweldig leuke en leerzame aanvulling hierop is de jaarlijks terugkerende cultuurmiddag waarbij alle facetten van deze unieke Nederlandse traditie aan bod komen.