Wednesday, February 27, 2013

Ouderavond geslaagd! Definitieve inschrijving voor 15 maart

ADDENDUM voor de presentatie: Voor de peutergroep willen we in overleg met de ouders kijken naar de beste tijd en lokatie (west of oost, ochtend of middag; dit zal sterk afhangen van de inschrijvingen)

Zie voor de hele presentatie van de ouderavond op:
https://docs.google.com/file/d/0B5ANVi2-PJQgVk5YelRVSDUzdG8/edit?usp=sharing

Belangrijk: Schrijf nu definitief uw kind(eren) in. We hebben 40 kinderen nodig om te kunnen starten.
Inschrijven via:
https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?fromEmail=true&formkey=dFFjSG5xVnNnWERXbUpack0wNVFWaWc6MQ

VOOR 15 MAART!

Monday, February 18, 2013

Eerste ouderavond voor de Nederlandse school

Dag enthousiaste ouder, (see for English short summaries at the bottom/ extracto en Espanol abajo)
Interesse voor de Nederlandse Taal en cultuurschool (NTC onderwijs)?
Met groot genoegen schrijven wij -de initiatiefgroep- u nu, om aan te kondigen: het is (bijna) zover! We schrijven "(bijna)" omdat de lessen pas halverwege augustus gaan beginnen, en omdat er uiteindelijk ook bij de start voldoende kinderen moeten zijn om het financiële plaatje rond te krijgen. Maar twee uiterst belangrijke zaken zijn geregeld: als wij genoeg leerlingen hebben dan hebben we 2 bevoegde onderwijskrachten die in de startblokken staan om aan de slag te gaan, en zijn er zowel aan de Oost- als aan de Westkant locaties gevonden waar de NTC school bij in kan.
We leggen het u graag allemaal in detail uit op een informatieavond op de Nederlandse residentie op Woensdagavond 27 Februari vanaf 19u30.  (zie verdere details onderaan). Wat wij ook van u nodig hebben is commitment dat de kinderen die u nu opgeeft ook daadwerkelijk gaan deelnemen. Daarom zal er een online definitief inschrijfformulier komen dat u  na de informatieavond (of ter plekke) kunt invullen, en wordt u gevraagd alvast inschrijfgeld te betalen, zodat wij ook de aanloopkosten (aanschaf methode, oprichtingskosten, ticket voor de NTC lerares) kunnen financieren. Overigens zijn wij ook op zoek naar sponsoren (bedrijven) die ons kunnen helpen de aanloopkosten te drukken.

Op de avond zelf zullen we een  presentatie houden over het plan van oprichting, de financiële situatie, en zal er ruimte zijn om vragen te stellen. We hopen u allen te mogen begroeten. Schroomt u niet om andere ouders mee te slepen, als u vermoedt dat zij interesse hebben voor hun kinderen, maar zich nog niet hebben opgegeven.

Tot volgende week woensdag!

Namens de initiatiefgroep,
Marijn Goes

Adres Nederlandse Residentie:
400m norte de Plaza Paco, carretera a Guachipelin (tussen de nieuwe MasXMenos en Henry's), Escazu
Indien de parkeerplaats van de residentie vol is, parkeren bij de MasXMenos

Verhinderd? meer info via nl.school.cr@gmail.com  of 60714211

English Summary

The Dutch language and culture school is almost ready to start. Wednesday Feb 27 we will have an information-session at the Dutch Residence (see address above this paragraph) starting 19u30. Please be invited to learn about the terms under which this school is starting and how your child can be a part of that.

En Espanol (de gringo)
La escuela de Idioma y cultara Holandesa  prácticamente va a empezar. Tenemos una reunión con mas información para los padres 27 de febrero a las 19y30 en la Residencia de la Embajada de los Paises Bajos